Doet OBS De Kroosduiker ook aan cultuuronderwijs?

Jazeker! in alle groepen wordt aandacht besteed aan de verschillende vormen van cultuur. Naast het bezoeken van musea en theater zijn we zelf ook heel actief.

Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK)
In het kader van CMK werken we samen met Fluxus om een doorgaande lijn te ontwikkelen. We bouwen samen aan de ontwikkeling, implementatie en verankering van een leerlijn actieve kunstbeoefening. Wij hebben als school gekozen voor de leerlijn ‘Dramatische expressie’.

Elke groep verzorgt minimaal één keer per jaar een voorstelling voor de andere kinderen van school en hun ouders. in deze voorstelling is ook zang en dans verwerkt. Onder begeleiding van een dramadocent van Fluxus bereiden we de voorstellingen voor. Zij begeleidt de leerkrachten hierin, waardoor we de voorstellingen kunnen verankeren in ons onderwijs.

Ook besteden we aandacht aan kunst en de kunststromingen en de belangrijkste schilders door de eeuwen heen.