De Kroosduiker is een duurzame school

Er is er veel aandacht voor de prachtige omgeving en geschiedenis die Westzaan rijk is.

Hoe groen en toekomstgericht onderwijs samengaan

Door kennis te maken met de prachtige omgeving en geschiedenis die Westzaan rijk is, leren de kinderen het milieu beter begrijpen en worden zij bewuster hoe ze kunnen omgaan met de aarde waarin wij leven. Belangrijke momenten bij ons op school zijn de Dag van de Duurzaamheid in oktober en de Warme Truien Dag in februari. Op beide dagen is er veel aandacht  voor biodiversiteit, energie besparen en bewustwording over dit belangrijke onderwerp.

Een duurzame school in Zaanstad

De Kroosduiker is in het bezit van zonnepanelen en moestuinen voor iedere leerling aan de locatie Torenstraat. De wens is uitgesproken het schoolplein aan de Torenstraat, waar nauwelijks schaduwwerking is groener in te richten. Minder tegels en meer groen, zoals een groene wand en bomen.

Raad van Kinderen van Albert Heijn

Als Raad van Kinderen van Albert Heijn hebben de kinderen van groep 8 Albert Heijn geadviseerd over het dilemma: ‘hoe kunnen wij er voor zorgen dat wij nog gezonder gaan eten?’ In het filmpje adviseert Prinses Laurentien namens de Raad van Kinderen van onze school wat te doen.